Bloggen er flyttet til www.grillblogg.com!!

Gå dit for seneste oppskrifter, og en oppdatert blogg! :-)

søndag 9. september 2012

Kylling på ølboks (rub)

Endelig skal det grilles kylling på ølboks igjen. Resultatet blir fantastisk saftig og godt (hver gang)!

Idag er det kylling på ølboks som står på menyen. To mais kyllinger fra Prior er innkjøpt. Forrige gang forsøkte vi meget vellykket Stange kylling, men kanskje verdt ett forsøk med en kylling fra Prior også? Det er såpass enkelt at alle får det til, og da kjøper man ikke tørr grillet kylling i butikken igjen! :-)

Grillet kylling
Slik ble den når den var ferdig! :-)

Grillet kylling
Utgangspunktet

Tid ca 1,5-2 timer
Ingredienser:

Kylling
Hvitløk
Løk
Krydder (rub ble brukt idag)
1/2 literboks med øl/cider/eplesaft

Kyllingen ble smørt inn med alround rub fra Caj P, både utenpå og inni (rub lager man greit selv, men måtte bruke opp den vi hadde:-/) Oppskrift på rub. Puttet litt smør (selvfølgelig meierismør) under skinnet, og så det festlige som er å få kyllingen opp på boksen.

Start med å drikke litt av ølet. Deretter klipper/skjærer du av de øverste cm på ølboksen. Idag hadde vi en kylling med eplemost i ølboksen, i den andre ølboksen brukte vi øl. I boksene hadde vi litt løkbiter og litt hvitløksbiter. De første gangene man forsøker dette kan det være lurt å helle ølet over i noe annet, plassere kyllingen på boksen, før man heller ølet tilbake gjennom kyllingen. Pass på at kyllingen står støtt på grillen!

Grillet kylling
Kyllingene ble grillet litt i overkant av en time på ca 175 grader på indirekte varme. Det vil si at vi brukte brennere på begge kantene, men ikke den i midten rett under kyllingen.

Weber

Trikset for å vite om de er ferdige er å stikke med en skarp gjenstand og se på fargen som kommer ut. Blank kjøttsaft og den er ferdig! :-)

Ferdig grillet kylling

Om man vil ta denne oppskriften litt videre, så er vel Turducken en naturlig oppgradering. Dvs istedenfor å putte kyllingen på ølboks putter man kyllingen i en and, og anda i en kalkun.

Skal prøve å finne en artig oppskrift på det også å linke til. Ellers kan man lese på Wikipedia.

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

Dette innlegget har deltatt i kyllingutfordring på matbloggsentralen.

1 kommentar:

  1. Samme oppskrift, men jeg pleier å ha 2 tesjer med huba duba oppi boksen. Jeg pleier og å gni huba duba inni og utenpå kyllingen. Jeg bruker kylling som er 1,8 / 2 kg. Tid på grillen pleier å være 90 min.
    Siden kyllingen står såpass lenge på grillen bruker jeg en Veber aluminium korg med stekepapir oppi som jeg deler poteter i båter og har olje og skivet Gaudaost ost i. Den står en halv time.
    Håper dette faller i smak. God appetitt.

    SvarSlett