Bloggen er flyttet til www.grillblogg.com!!

Gå dit for seneste oppskrifter, og en oppdatert blogg! :-)

mandag 10. september 2012

Grillet lammelår

Vi grillet ett helt lammelår på grillen, og resultatet var fantastisk! Vi griller gjerne lammelår minst to ganger hver påske.

Perfekt lammelår
 
Tid ca 2-2,5 timer (husker ikke helt)
 
Ingredienser:
Lammelår
Rosmarin/Timian
Olje
Salt
Pepper

Vi stakk små hull i lammelåret og fylte med rosmarin og hvitløks skiver. Deretter smurte vi inn med olje, salt, pepper, timian og rosmarin. En liten stund på grillen med direkte varme (brukte alle tre bluss), før vi stengte det midterste og grillet videre på indirekte varme. Tiden ble passet med steketermometer, og vi smurte det litt med olje underveis. Temperaturen på grillen var i intervallet 125-140 grader.

Når temperaturen i kjøttet var 58-59 grader (medium stekt) tok vi ut låret og lot det ligge innpakket i aliminumsfolie 25-30 min for å hvile. Temperaturen stiger jo litt mens det hviler. Pass på å ha termometeret midt i den tykkeste delen av låret, og sørg for å ikke treffe bein! Treffer du bein vil temperaturen vise for høyt! Hvilingen kan man ikke kompromisse med!
 
Grillet lamelår

Så var låret ferdig og det var bare å skjære det opp. Tok ikke bilder av dette siden vi er bedre på grilling enn skjæring, men det smakte fantastisk saftig og godt!

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar