Bloggen er flyttet til www.grillblogg.com!!

Gå dit for seneste oppskrifter, og en oppdatert blogg! :-)

lørdag 23. mars 2013

And på rotisserie

Vi har aldri tidligere testet and på grillen. Men vi hadde en hollandsk and på 2,7 kg innkjøpt i Sverige i fryseren, og noe måtte vi bruke både den og rotisseriet til... :-)


Etter å ha tint den i kjøleskap ganske lang tid tok vi den ut av plasten, tørket den med tørkepapir og saltet og pepret 24 timer før vi skulle grille. Så lå den utildekket i kjøleskapet over natten. Dette for å tørke skinnet.

Tid: ca 2,5 timer (+10 min dagen før)

Ingredienser:
And
Kokende vann
Salt
Pepper
Appelsin

Utstyr:
Rotisserie
Stor dryppbakk

Vi fylte anda med appelsinbåter, plasserte den balansert på spiddet etter beste evne og "prikket" hull i skinnet med en gaffel. Ganske mange hull slik at fettet kan komme ut. Men viktig å IKKE stikke inn i kjøttet, bare lage hull i skinnet! Vinger og bein ble knytt opp med hyssing.

Så ble rotisseriet plassert på grillen med dryppebakken under. Deretter helte vi ca 0,75 liter kokende vann over anda så det rant ned i bakken under. Dette sørger for at skinnet strammes, og fettet mykner. Det gjør også at andefettet som drypper fra fuglen lander i vannet, og man unngår dermed faren for at det hele tar fyr. Det tilfører kanskje noe fuktighet under grillingen også?

Krydderet rant av med vannet, så vi saltet og pepret den igjen.


Deretter grillet vi fuglen på indirekte varme. Tror temperaturen var ca 175 grader, og i underkant av 2 timer. Man kan bruke temperaturmåler for å teste kjøttet. Antar 68-70 grader burde være bra til and. Man må i så fall ha ett raskt stikktermometer.

Vi avsluttet med å fjerne bakken og grillet noen minutter på direkte varme noen minutter for å gjøre skinnet sprøtt.

Fuglen smakte fortreffelig!

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar