Bloggen er flyttet til www.grillblogg.com!!

Gå dit for seneste oppskrifter, og en oppdatert blogg! :-)

tirsdag 2. oktober 2012

Laks på planke

Idag var det på tide å grille igjen, denne gangen ble det laks grillet på en planke.
Dette er en gammel teknikk som først ble brukt av indianerne når de tilbredte mat på bål. 

cedertre

Tid ca 45 min

Ingredienser:
Laksefilet
Dill
Sitron
Salt
Pepper
Hvitløkspulver
Olivenolje til å pensle planke

Først ble planken lagt i vann i 8 timer. Den kan ligge mellom 1 og 24 timer.

Sedertre

Deretter startet vi grillen med alle tre bluss og lot den varme seg opp. Når grillen var god og varm la vi på planken med den ru siden opp. Når det begynte å ryke av planken ble den snudd med den glatte siden opp, vi penslet med olivenolje og la på laksen. Vi brukte ikke blusset i midten etter laksen var på plass.

grillet laks

Deretter ble lokket satt på, og den ble grillen i 25-30 min på ca 225 grader.

planke

Så var det bare å vente til den var ferdig.... Sjekket ved å bruke en gaffel.

cedertre

Vi serverte med potet- og gulrotmos, og brokkoli.

Laksen ble veldig saftig og god. Planken ble kjøpt på Clas Ohlson og var av sedertre. Det vil komme en egen "innleggsserie" om slikt tilbehør og tips til hvor det kan kjøpes.

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

2 kommentarer:

  1. Mmm.....ser godt ut dette!

    SvarSlett
  2. Det var det sannelig også! Anbefales på det sterkeste!! :-)

    SvarSlett