Bloggen er flyttet til www.grillblogg.com!!

Gå dit for seneste oppskrifter, og en oppdatert blogg! :-)

torsdag 25. oktober 2012

Planke til grilling


Grilling på planke ble først benyttet av indianerne for matlaging på bål. Det finnes ulike typer av planker som egner seg for dette formålet. Planken bidrar til indirekte grilling, og den setter røyksmak på det som grilles. Planken må ligge i vann 1-24 timer før den benyttes, og man bør ha en spruteflaske med vann tilgjengelig om den skulle ta fyr under grillingen (dette har ikke skjedd oss enda...;-)) Hver planke kan brukes 1-3 ganger.

 
Fordelen med planke er selvfølgelig at den setter smak, samt at den er enkel å flytte transportere. Dette gjør at f.eks fisk ikke risikerer å gå i oppløsning før servering. Planke kan benyttes til f.eks kjøtt, kylling, fisk etc.

Til nå har jeg benyttet meg av Sedertre. Jeg kjøpte to sedertre planker av merket Fumus på Clas Ohlson til kr 79. Noen raske søk på Ebay viser at man kan få kjøpt planker til omtrent samme pris fra USA inkl porto.

Søk etter "grill plank" og det kommer opp endel ulike alternativer. Både ulike tresorter, og ulike størrelser.

Jeg bestilte i november -12 herfra: http://www.ebay.com/itm/271063613160?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

De dukket opp idag. Beregn god tid til frakten om du bestiller herfra. Tok noen uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar